Zöldügyek

 

Senki ne etesse a vízimadarakat!

A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot. Etetésük ráadásul tömegesen sodorja veszélybe és betegíti meg az állatokat, ami ellen világszerte küzdenek a hatóságok és a természetvédelmi szervezetek.

2021.07.05

Minél több fát meg kell óvni a Nagykőrös-Cegléd kerékpárút nyomvonalán

Egyeztetésre hívta a Nagykőrös-Cegléd kerékpárút tervezőit és kivitelezőit Dr. Csáky András polgármester, hogy minél több fát meg tudjanak óvni közösen a kivágástól.

2021.05.12

Föld napja kiállítás a Kossuth terén

Varga Franciska Pest megyei képviselő és László Ágnes képviselő kezdeményezésére műanyag kupakokból készítettek állatfigurákat a Föld Napjára. Ezzel hívták fel a figyelmet a környezet nagymértékű szennyezésére.

2021.04.23

Föld napja: 100 ezer fát ültetett egy alapítvány

Elültette a 100 ezredik fáját a 10 millió Fa Alapítvány, amely az április 22-i Föld napja alkalmából akcióhetet hirdet. Most őshonos gyümölcsfákat ültetnek. Csütörtökön, a Föld napján kezdenek.

2021.04.21

Virágzik a ceglédi orchidea

A Cegléd határában található rétet egy ritka orchidea faj, a pókbangó miatt nyilvánították védetté. 2021.04.19

Nem érte jelentős fagykár a szőlőt

A szőlőültetvényeket a fagy nem károsította jelentősen, terméskiesés nem várható - közölte az Eszterházy Károly Egyetem.

2021.04.16

Őshonos gyümölcsfákat ültettek Rákóczifalván

Több mint harminc Magyarországon őshonos gyümölcsfát ültettek el Rákóczifalva egyik általános iskolájának udvarán. A ceglédi faiskolából érkező 35 fából 32 őshonos gyümölcsfa, a többi kőris és hárs.

2021.04.16

Lakosok szedtek szemetet a buszpályaudvarnál

Lakosok szedték össze a ceglédi autóbusz-állomás közelében eldobált szemetet. Már nem bírták tovább nézni a zöld területet elrondító látványt. A problémát a városüzemeltetésnek kellene jelezniük.

2021.04.16

Szibériai hideggel érkezik a hétvége

A globális felmelegedés miatt ezen a télen Magyarországon nem igazán tapasztalhattunk eddig az évszaknak megfelelő időjárást. Na most megkapjuk sűrítve.

2021.02.11

Katasztrófavédelem: egyelőre nem okoz nagy problémát a havazás az országban

A globális felmelegedés hatására már szinte meglepődünk, ha leesik egy kis hó a téli hónapokban. Sokan meg is ijednek, hogy most mi lesz. Nem kell aggódnunk, a legtöbb helyen, hamar elolvad.

2021.01.14

Joe Biden olyan változást hozhat a klímavédelemben, ami minket is érint

A Partizán videójából kiderült, hogy az amerikai klímapolitika bizony a mi itteni életünkre is nagy hatással van. 

2021.01.08