Zöldügyek

 

Lopott pénzt nem nagy ügy hivatalosan elrejteni Magyarországon

A pénzmosást szabályozó jogi lépéseket minden nehézség nélkül ki lehet játszatni hazánkban. Nem is meglepő, hogy a fideszes tolvajok csak szaporodnak. Számukra mekkát jelentenek a banki széfek, ahol minden felesleges kérdést mellőzve, otthagyhatnak akár 180 millió forintot is megőrzésre.

 

2022.06.29

Csak az ellenzéket zavarja a Sajó szennyezése, a kormány még nem lépett fel eddig érdemben ellene

Az LMP a Parlamentben vonta kérdőre a kormányt, hogy miért nem lép semmit a Szlovákiából érkező természetpusztítással szemben, a Momentum pedig petíciót indított. 

2022.05.25

Az átlaghoz képest 2 fokkal hűvösebb volt április

40 éve volt hasonló az áprilisi időjárás.

2022.05.03

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

2022.02.27

Ovádi Péter a füle botját se mozgatja az Ukrajnából menekülő kétségbeesett gazdikért - FRISSÍTETT

A magát állatvédőnek hazudó Ovádi Péter most, hogy helyzet van sokáig válaszra sem méltatta az állatvédő szervezeteket. Azóta megérkezett a válasz.

2022.02.24

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

2022.01.27

LMP: kormányváltás kell természeti értékeink megvédéséhez

Az LMP szerint csak kormányváltással védhetők meg Magyarország természeti értékei, a többi között a Fertő tó környezete.

2022.01.07

DK: A Fidesz nem tett le a Fertő tó pusztításáról, szenteste jött Orbánék újabb gonosz trükkje

A Fidesz legnagyobb soproni bűne ez az ügy. A magyar állam által suttyomban, december 24-én meghirdetett közbeszerzési kiírásban a környezetvédelmi engedélyeket súlyosan meghaladó épületméretek jelentek meg, köztük olyan luxusingatlanokkal, amelyekről korábban nem volt szó.

2022.01.06

Állatvédők: szilveszterkor különösen figyeljünk oda kedvenceinkre!

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök intenzív hang- és fényhatásai a háziállatok számára sokkos pánikot okozhatnak – tudatta közleményében az Orpheus Állatvédő Egyesület egyesület az MTI-vel. Néhány hasznos módszert is ajánlottak állataink megvédésére.

2021.12.28

Rendkívüli mértékben olvadnak a Himalája gleccserei

Rendkívüli mértékben olvadnak a Himalája gleccserei, ami Ázsiában élők millióinak vízellátását fenyegeti - állapította meg egy kutatás.

2021.12.20

Újabb szögek a természetvédelem koporsójába

A WWF Magyarország álláspontja szerint egy salátatörvénybe rejtett törvénymódosítás kárt okoz a védett területeknek, és ellentétes az Alaptörvénnyel, ezért a szervezet levélben kérte a köztársasági elnököt, ne írja alá az új törvényt.

2021.12.20

Felmérés: A környezetkímélő csomagolású termékért többet fizetne a magyarok csaknem 74 százaléka

A magyar vásárlók számára egyre fontosabb szempont a környezetvédelem: egy felmérés szerint a megkérdezettek 74 százaléka fizetne többet egy termékért annak érdekében, hogy azt környezetkímélő csomagolásban kapja kézhez - közölte a Rondo Hullámkartongyártó Kft. hétfőn az MTI-vel.

2021.12.13

Semmi nem indokolja a fideszesek aligai beruházásának kiemelten kezelését

Példás ellenállást mutatnak civilek a balatonaligai fideszes beruházás ellen - mutatta be a Partizán.

2021.12.12

Tovább nőtt a bringás forgalom Budapesten

Szinte minden mérőponton több kerékpározót mértek, mint tavaly novemberben.

2021.12.06

Műanyag élőhellyé változott a Csendes-óceánon úszó szemétsziget

Műanyag élőhellyé változott a Csendes-óceánon úszó szemétsziget: tudósok felfedezték, hogy tengeri állatok élnek a hulladékhalmon. Egy részük partvidéki fajokhoz tartozik, melyek megszokott élőhelyüktől mérföldekre élnek, Kalifornia és Hawaii között félúton.

2021.12.06

Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál

Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.

2021.11.27

200 éves tölgyeket ítél halálra a fapusztító kiskunhalasi városvezetés

9-ből 5 pótolhatatlan értékű tölgyfát vágatna ki a fideszes önkormányzat a Kiskunhalasra tervezett élményfürdő miatt. Hiba ellenzik a helyiek, a kormánypárti képviselők hajthatatlanok.

2021.11.26

Víz Koalíció: Tiszta vizet öntenek a poharainkba!

Két nap alatt közel 3000 ember írta alá azt a petíciót, amelyet a vizes szakemberekből és civilekből megalakult Víz Koalíció indított útjára a hazai ivóvíz-ellátás biztosítása érdekében - áll a szervezet közleményében. 

2021.11.23

Jövő nyárig ingyenesen szállíthatjuk a biciklit a BKK járatain

Meghosszabbítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) június végéig az ingyenes hétvégi kerékpárszállítás tesztidőszakát minden erre alkalmas járművén - írja az MTI.

2021.11.20

LMP: "őrületes mértékben" használja el a Föld erőforrásait az ember

Az LMP ismét benyújtja az Országgyűlés elé azt a határozati javaslatát, amely hosszabb élettartamú használati eszközöket eredményezne. A jelenlegi fogyasztási tempó ugyanis "őrületes mértékben" használja el a Föld erőforrásait - mondta az LMP társelnöke.

2021.11.18

Jakál Adrienn: le kell állítani a Fertő tavi beruházást! Mészáros kártalanítson!

A Párbeszéd azt ígéri, hogy 2022-es kormányra kerülése esetén leállítja a Fertő tóhoz tervezett harmincmilliárd forintos beruházást.

2021.09.17

Egész elefántcsordát költöztetnek Angliából Kenyába

Egy 13 tagú elefántcsordát költöztetnek egy angliai magánvadasparkból Kenyába, hogy szabadon engedjék őket a vadonban - írta a The Guardian.

2021.07.06

Senki ne etesse a vízimadarakat!

A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot. Etetésük ráadásul tömegesen sodorja veszélybe és betegíti meg az állatokat, ami ellen világszerte küzdenek a hatóságok és a természetvédelmi szervezetek.

2021.07.05

Minél több fát meg kell óvni a Nagykőrös-Cegléd kerékpárút nyomvonalán

Egyeztetésre hívta a Nagykőrös-Cegléd kerékpárút tervezőit és kivitelezőit Dr. Csáky András polgármester, hogy minél több fát meg tudjanak óvni közösen a kivágástól.

2021.05.12

Föld napja kiállítás a Kossuth terén

Varga Franciska Pest megyei képviselő és László Ágnes képviselő kezdeményezésére műanyag kupakokból készítettek állatfigurákat a Föld Napjára. Ezzel hívták fel a figyelmet a környezet nagymértékű szennyezésére.

2021.04.23

Föld napja: 100 ezer fát ültetett egy alapítvány

Elültette a 100 ezredik fáját a 10 millió Fa Alapítvány, amely az április 22-i Föld napja alkalmából akcióhetet hirdet. Most őshonos gyümölcsfákat ültetnek. Csütörtökön, a Föld napján kezdenek.

2021.04.21

Virágzik a ceglédi orchidea

A Cegléd határában található rétet egy ritka orchidea faj, a pókbangó miatt nyilvánították védetté. 2021.04.19

Nem érte jelentős fagykár a szőlőt

A szőlőültetvényeket a fagy nem károsította jelentősen, terméskiesés nem várható - közölte az Eszterházy Károly Egyetem.

2021.04.16

Őshonos gyümölcsfákat ültettek Rákóczifalván

Több mint harminc Magyarországon őshonos gyümölcsfát ültettek el Rákóczifalva egyik általános iskolájának udvarán. A ceglédi faiskolából érkező 35 fából 32 őshonos gyümölcsfa, a többi kőris és hárs.

2021.04.16

Lakosok szedtek szemetet a buszpályaudvarnál

Lakosok szedték össze a ceglédi autóbusz-állomás közelében eldobált szemetet. Már nem bírták tovább nézni a zöld területet elrondító látványt. A problémát a városüzemeltetésnek kellene jelezniük.

2021.04.16

Szibériai hideggel érkezik a hétvége

A globális felmelegedés miatt ezen a télen Magyarországon nem igazán tapasztalhattunk eddig az évszaknak megfelelő időjárást. Na most megkapjuk sűrítve.

2021.02.11

Katasztrófavédelem: egyelőre nem okoz nagy problémát a havazás az országban

A globális felmelegedés hatására már szinte meglepődünk, ha leesik egy kis hó a téli hónapokban. Sokan meg is ijednek, hogy most mi lesz. Nem kell aggódnunk, a legtöbb helyen, hamar elolvad.

2021.01.14

Joe Biden olyan változást hozhat a klímavédelemben, ami minket is érint

A Partizán videójából kiderült, hogy az amerikai klímapolitika bizony a mi itteni életünkre is nagy hatással van. 

2021.01.08