Újra alelnök lett Ujhelyi az EP közlekedési szakbizottságában

Újra alelnök lett Ujhelyi az EP közlekedési szakbizottságában

Ez a bizottság foglalkozik az idegenforgalommal is.

Újabb két és félévre az Európai Parlament közlekedési és idegenforgalmi szakbizottságának (TRAN) első alelnökévé választották Ujhelyi István szocialista EP-képviselőt a testület hétfői ülésén, ezzel jelenleg ő a legmagasabb parlamenti tisztséget betöltő magyar az uniós parlamentben - tájékoztatta a képviselő irodája az MTI-t.

Azt írták, az MSZP európai politikusa az előző parlamenti ciklusban már több éven át volt TRAN harmadik alelnöke, munkájának elismeréseként választották két évvel ezelőtt az első alelnöki posztra; ezt a tisztséget kapta most meg ismét egyhangú támogatottsággal a félidős tisztújításon.

A szocialista képviselő a szavazás után kiemelte: "rendkívül fontos időszakát éli a közlekedési és a turisztikai ágazat is az európai reformok kapcsán, ezért a TRAN alelnöki tisztsége is jóval több felelősséggel és még több lehetőséggel jár a korábbi időszakokhoz képest." Ujhelyi a közlekedési területen példaként említette a klímacsomagot, a digitalizáció és automatizáció kérdéseit, az intelligens közlekedési rendszerek változásait, vagy épp a városi mobilitás és a vasúti közlekedés fejlesztésének prioritásait.

"A koronavírus előtt több mint 27 millió embernek adott munkát a turisztikai ágazat, ebből legalább 6 millió került végleg veszélybe az elmúlt másfél évben. A pandémia előtt a turizmus az Európai Unióban a GDP mintegy tíz százalékáért volt felelős, ez a krízis miatt most érdemben visszaesett. Az előttünk álló időszak egyik legfontosabb feladata lesz a turizmus gazdaságának felelős újraindítása, az oktatási és fenntarthatósági kérdések előtérbe helyezése, valamint digitális képzési rendszerek kidolgozása" - fogalmazott a szakbizottsági ülés után Ujhelyi István.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23