Új euroligás ellenfelet kaphat a Sopron Basket az oroszok helyett

Új euroligás ellenfelet kaphat a Sopron Basket az oroszok helyett

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szerdán dönt az orosz klubok, illetve válogatottak kizárásáról, és várhatóan új ellenfelet kap a Sopron Basket az Euroliga negyeddöntőjében.

A magyar bajnok híradása szerint a FIBA arról tájékoztatta a nemzetközi sorozatokban még érdekelt klubokat, hogy az ukrajnai háború kapcsán - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) ajánlását figyelembe véve - szerdán ülésezik az illetékes FIBA-testület, mely dönt a nemzetközi kupákban érdekelt orosz csapatok további sorsáról. A döntés meghozataláig egyúttal kérték a kluboktól minden soron következő nemzetközi mérkőzésük szervezési feladatainak a felfüggesztését.

A döntésről, amely a címvédő és veretlen Jekatyerinburg, valamint a Dinamo Kurszk szereplése végett kihatással lehet az Euroliga rájátszására is, szerda késő este vagy csütörtök délelőtt ígértek hivatalos közleményt.

A bb1.hu szaklap úgy tudja, ha az orosz csapatokat kizárják, akkor az Euroliga rájátszásában új párosítások lehetnek, és a második vonalnak számító Európa Kupába átsorolt csapatok kiléte is változhat. Ha minden arányosan "tolódik", akkor a Sopron Basket a cseh USK Praha helyett a francia Montpellier-rel találkozhat a jövő kedden rajtoló negyeddöntőben, amely az egyik fél második sikeréig tart. Az első Euroliga-szezonját nyeretlenül záró Atomerőmű KSC Szekszárd pedig az EK-ben az A csoport hatodik helyéről közvetlenül a negyeddöntőbe kerülhet.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23