Továbbra is dőlnek az állami támogatások a Simonka-ügy elsőrendű vádlottjához

Továbbra is dőlnek az állami támogatások a Simonka-ügy elsőrendű vádlottjához

Hiába a büntetőügy K. György az utóbbi időben is kap támogatásokat.

K. György, a Simonka-ügy elsőrendű vádlottja több mint 165 millió forint támogatást kapott költségvetési és EU-s forrásból a 2020 januárjában elkezdődött büntetőper óta, írja a 24.hu a Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartása alapján. A lap szerint európai uniós és magyar állami költségvetésű forrásból kifizetett agrártámogatásokról van szó. A férfit egyébként azzal vádolják, hogy Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselővel és társaival 1,4 milliárd forintos kárt okoztak bűnszervezetben elkövetve.

A lap megemlíti, hogy Kékessy egyik cége, ami a vádiratban is szerepel, a Perpusz Hungary Kft. hárommillió forintot kapott az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a Széchenyi Kártya Programban. Ezen kívül az állami tulajdonban álló Garantiqa Hitelgarancia Zrt. is segítette a társaságot egy 64 millió forintos állami kezességvállalás keretében.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23