Többen szeretnének kormányváltást, mint a Fidesz maradását

Többen szeretnének kormányváltást, mint a Fidesz maradását

Csökkent a Fidesz előnye is és az ellenzéknek vannak nagyobb tartalékai.

 

A megkérdezettek 42 százaléka annak örülne, ha a választás után az összefogott ellenzék venné át az ország vezetését, míg ennél valamivel kevesebben (39 százalék) remélik a Fidesz kormányzás folytatását – derül ki a Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatásából. A reprezentatív felmérés szerint az összes megkérdezett ötöde bizonytalan ebben a kérdésben.

 

A közvélemény-kutatásból azonban kiderül az is, hogy többen váltanának kormányt, mint ahányan az összefogott ellenzéket támogatják. Ez abból derült ki, hogy a „melyik pártra szavazna április 3-án” kérdésre a résztvevők 32 százaléka nem adott egyértelmű választ, 33 százalékuk szavazna a Fideszre és csak 31 százalékuk az Egységben Magyarországért néven induló ellenzéki összefogásra.

 

Hasonló eredményeket hozott a közelmúltban több közvélemény-kutató cég felmérése is, bár az adatok nem mindig összehasonlíthatók az eltérő kérdésfeltevés miatt - mutat rá a Népszava. Az Idea Intézet március elején végzett kutatása a választókorú népességben 40 százalékos Fidesz és 37 százalékos ellenzéki támogatottságot mért, a Republikon március 1-jén közreadott felmérése pedig fej-fej melletti küzdelmet mutatott 40 és 39 százalékos eredménnyel. A Medián hasonló kutatása február végén készült és nagyobb arányú kormánypárti támogatottságot jelzett. A biztos pártválasztók között is hasonló arányokat látunk a különböző közvélemény-kutatóknál.

 

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23