Soros: A magyarok áprilisban kiszavazhatnak a hatalomból egy autokratát

Soros: A magyarok áprilisban kiszavazhatnak a hatalomból egy autokratát

A magyar származású milliárdos A STrandford Egyetemen elemezte a helyzetet.

Soros György szerint az ingatlanpiaci fellendülést követően gazdasági válsággal nézhet szembe Kína, írja a CNN alapján a szeretlekmagyarorszag.hu. A magyar származású milliárdos a Stanford Egyetem „Nehéz választások a világ demokráciái előtt” című rendezvényén egy mondat erejéig kitért az április magyar választásokra is – szemlézte az előadást a lap.

 

Az előadás bevezetőjében a 91 éves filantróp az 1936-os berlini olimpiához hasonlította a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiát. Soros úgy fogalmaz, hogy az esemény lebonyolításával "a világ leghatalmasabb autoriter állama" csak a rendszere igazolására szeretne propagandagyőzelmet aratni.

Ezután röviden kitér arra, hogy a tavalyi német választásokat követően idén áprilisban a franciák és a magyarok is szavaznak. Az április 3-i magyar választással kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy "a magyar választók minden esély ellenére elküldhetnek a hatalomból egy autokrata vezetőt." Ezek az események pedig az orosz-ukrán feszültség végkimenetelével együtt jelentősen befolyásolják Európa sorsát.

Soros a beszéd hátralévő részében arról beszél, hogy a kínai elnök képtelen lesz helyreállítani a bizalmat az ingatlanpiacon, mely elsősorban az iparági vállalatok fizetésképtelensége, valamint az ingatlanárak csökkenése miatt alakult ki. Emiatt az emberek, akik megtakarításaikat kormányzati nyomásra ingatlanokba forgatták, komoly veszteségeket szenvedtek el. Mindez pedig megingathatja az országot 2013 óta vezető elnök irányába a bizalmat. Soros leszögezi, hogy a kínai modell „fenntarthatatlan” volt.

 

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23