Rogán kabinetfőnöke vette meg a végrehajtók irodaházát

Rogán kabinetfőnöke vette meg a végrehajtók irodaházát

Két héttel Schadl György letartóztatása előtt cserélt gazdát a félmiiárdos ingatlant.

“Ez még engem is meglepett: Rogán Antal a kabinetfőnökén (aki fiának keresztapja is) keresztül még annál is mélyebben csücsül a Völner botrányban, mint azt az elmúlt napokban megtudtuk.” - írta csütörtöki Facebook-posztjában Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő közölte: Nagy Ádámról eddig "csak" annyit tudtunk, hogy a Völnert lefizető végrehajtó intézte a vizsgáit a pécsi egyetemen. Kiderült azonban, hogy tavaly október elején az általa alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. “megvásárolta a korrupt Végrehajtói Kartól (pontosabban az annak tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt-től) a Szegedi út 35-37. alatti 1800 nm-es(!), alsó hangon félmilliárdot érő ingatlant”.

Hadházy értetlenkedik, mégis miből futhatta erre az épületre a kabinetfőnöknek. Szerinte ugyanis köztisztviselőként nem lehet magasabb a jövedelme havi 5-600 ezer forintnál és az állami cégekben (ANtenna Hungária, Nemzeti Mobilfizetési Zrt.) elfoglalt posztjai után se kaphat többet félmilliónál.

“De hopp, néhány hónapja megvesz egy minimum félmilliárdos ingatlant és pont attól a Végrehajtói Kartól, amelynek a vezetője vesztegetés miatt előzetesben ül tavaly november óta. Az pedig szintén totális véletlen csak, hogy Rogán a válása után az ő apjától bérelt luxuslakást. Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e arról, hogy kabinetfőnökének a korrupt Schadl intézte a vizsgáit, de méginkább arról, hogy a kis kabinetfőnökénél landolt a korrupt végrehajtók sok százmilliós ingatlana!” - véli a politikus.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23