Párbeszéd: alapos vizsgálatot kell folytatni három egyetemen

Párbeszéd: alapos vizsgálatot kell folytatni három egyetemen

A kamuvizsgákat szeretné kivizsgáltatni az ellenzéki párt.

A Párbeszéd alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot sürget a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen.

Mellár Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, telefon-lehallgatások szó szerinti leiratai bizonyítják, hogy a kormány legfelső körei hogyan intézik el rokonaiknak, beosztottjaiknak, hogy ne kellejen felkészülniük a vizsgákra, sőt még elmenniük se kelljen, mégis kapjanak érdemjegyet.

Mellár Tamás úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter köre is érintett a Völner-ügyben. Szavai szerint "kézi irányítással használták ugyanazt a korrupt embert, aki százmilliókat lopott a végrehajtó mutyiban, hol pénzt vitt kormánytagoknak, hol pedig vizsgákat intézett nekik".

Ez az utóbbi évtized legsúlyosabb egyetemi botránya, súlyos bűncselekményekről, például hatalommal való visszaélésről, hivatali vesztegetésről, befolyással való üzérkedésről, csalásról van szó - közölte.

A politikus, aki felhívta a figyelmet, hogy a Pécsi Tudományegyetem egy tanársegéd vizsgáztatási jogát már felfüggesztette, félőnek nevezte, hogy ezzel az egy emberrel "fogják elvitetni az egész balhét". Mellár Tamás hangsúlyozta, egy tanársegéd ilyen vagy ehhez hasonló ügyeket semmiképpen nem tudott volna elintézni.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23