Orbán első hivatalos útja a vatikánba vezet újraválasztása után

Orbán első hivatalos útja a vatikánba vezet újraválasztása után

Most először látogatja meg a mostani pápát a magyar kormámnyfő.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön hivatalos látogatást tesz a Vatikánban, ahol magánkihallgatáson fogadja őt Ferenc pápa - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.

Orbán Viktor részéről ez lesz az első hivatalos látogatás Ferenc pápánál a Vatikánban - jelezte a sajtófőnök, hozzátéve azt is: az április 3-i parlamenti választás óta a kormányfő első hivatalos útja lesz a vatikáni.

4 éve Orbán Viktor miniszterelnökké választása utáni első hivatalos útja Lengyelországba, Varsóba vezetett. Ferenc pápa tavaly szeptemberben járt Budapesten, a katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Magyarországra. Orbán Viktor miniszterelnök akkor arra kérte Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23