Önálló zöldtárcát akarnak a környezetvédők

Önálló zöldtárcát akarnak a környezetvédők

Szerintük annyi a kihívás, hogy az önálló környezetvédelmi tárcát indokol.

Száznyolcvan civil szervezet nyílt levélben kéri a miniszterelnököt arra, hogy a megalakuló kormányban önálló minisztérium képviselje a környezet- és klímavédelmet, olvasható a WWF Magyarország Telexnek küldött közleményében. A levelet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország indította útjára.

A szervezet közleményében az áll, hogy a következő kormányzati ciklusban olyan nehézségek mellett, mint az orosz–ukrán háború, a gazdasági és energiaválság, a klímavészhelyzet, a felelős politikának jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a környezet védelmére.

A nyílt levélben a szervezetek arra hívják fel a figyelmet, hogy olyan kormányzásra lenne szükség, ami ápolja és megóvja a Kárpát-medence környezeti értékeit, biztosítja a természeti erőforrások védelmét és megőrzését a jövő generációk számára. Fontos, hogy ez minden ágazati politikát áthasson – legyen az energiapolitika, mezőgazdasági és vidékpolitika, ipar- és fejlesztéspolitika vagy oktatás- és társadalompolitika. Ennek első számú feltétele az lenne, hogy önálló tárca alakuljon, ami összefogja a környezet- és természetvédelem, a víz-, illetve vízgyűjtő-gazdálkodás, a körforgásos gazdaság, az éghajlatvédelem és a fenntartható energiagazdálkodás területeit.

(Telex)

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23