Nem indulhatnak orosz vitorlázók magyarországi versenyeken

Nem indulhatnak orosz vitorlázók magyarországi versenyeken

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) azonnali hatállyal felfüggesztette orosz és fehérorosz sportolók, sportvezetők és sportági tisztviselők részvételi lehetőségét magyarországi nemzetközi viadalokon.

Az MVSZ csütörtöki közleménye szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a nemzetközi sportági szövetség példáját követte a döntés meghozatalával.

"Az intézkedéssel együtt együttérzésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki az ukrán nemzettel és sportolókkal. Hangsúlyozzuk, hogy az intézkedés nem az orosz sportolók ellen irányul, hanem tiltakozás Oroszország agresszív háborúja ellen. A magyar vitorlázók közössége elítéli a háborút, amely semmilyen körülmények között nem lehet a nézeteltérések megoldásának eszköze" - áll a közleményben.

A szövetség azt is jelezte, hogy felajánlja segítségét a Magyarországra menekült ukrán családoknak, egyúttal felkéri tagjait a menekülteket és a háború áldozatait segítő adományozásra, amelynek koordinálására együttműködik a magyarországi karitatív szervezetekkel.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23