Momentum: fontos a tisztességes közöségi tervezés

Momentum: fontos a tisztességes közöségi tervezés

A tisztességes közösségi tervezés fontosságát hangsúlyozta és a Városmajori Szabadtéri Színpad jövőjével kapcsolatos aggályairól beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, az ellenzéki összefogás Budapest 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében induló jelöltje.

Április 3-án lehetőségünk van arra, hogy visszaadjuk a döntés lehetőségét az embereknek, az önkormányzatoknak, hogy végre esélyünk legyen arra, hogy valódi közösségi tervezést folytassunk, és az ne csak egy olcsó kampányfogás legyen. Ehhez viszont az kell, hogy váltsunk kormányt - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Elmondta: kedden hirdetik ki a Városmajor megújítására kiírt pályázat eredményét, a feltételek között pedig szerepel a színpad áthelyezése is. Hozzátette: a pályázat egyik illetékese a körzetben kormánypárti színekben képviselőjelöltként induló Fürjes Balázs, aki tavaly ugyan egy kérdőívben felmérte a helyiek véleményét egyebek mellett a színpad sorsáról, ám a teljes eredményt nem hozta nyilvánosságra, csupán "szemezgetett" abból.

Hajnal Miklós - hangsúlyozva a zöldülés, a megújulás fontosságát - azt vetette fel: politikai vetélytársának választ kell adnia arra a kérdésre, hogy a most záruló tervpályázat eredménye nem bizonyul-e majd ugyanolyan "blöffnek", mint a Duna Aréna látványterve, illetve arra, miként biztosítják a színpad fennmaradását, illetve, hogy miért nem publikálta teljes körűen korábbi kérdőívére beérkezett válaszokat.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23