Márki-Zay nem nyúlna az alkotmányhoz

Márki-Zay nem nyúlna az alkotmányhoz

De népszavazást tartana egy új alkotmányról.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a CEU Demokrácia Intézetében rendezett kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, hogy nincs egyetértés az ellenzéken belül a feles többségű alkotmányozás kérdésében, épp ezért kormányváltás esetén nem nyúlnának az Alaptörvényhez, hanem népszavazásra bocsátanák az új alkotmányt. Azzal egyetértett, hogy a kétharmados törvényekkel kezdeni kell valamit, különben Orbánék kezében maradhat az irányítás. A HVG beszámolója szerint Márki-Zay mindenképp feloszlatná például a médiahatóságot.

Bár tisztában van a megosztottsággal, Márki-Zay bízik abban, hogy egy minimális alkotmány, amely lefekteti az alapvető fékek és ellensúlyok rendszerét (és azonkívül semmi mást) át tudna menni egy népszavazáson. Viszont még a pontos fékekről és ellensúlyokról sincs egyetértés a Fleck Zoltán vezette bírói csapatában.

Forrás: 444

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23