Márki-Zay: minden választókerületben összegyűlt a szükséges ajánlás

Márki-Zay: minden választókerületben összegyűlt a szükséges ajánlás

Néhány óra alatt jött össze mindenhol a kellő számú ajánlás.

Mind a 106 egyéni választókerületben összeszedték az ellenzék képviselőjelöltjei számára az április 3-i országgyűlési választásokon induláshoz szükséges számú aláírását - jelentette be a baloldal miniszerelnök-jelöltje szombaton a Facebook-oldalán. Márki-Zay Péter a videóban gratulált mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a jelöltjeik indulását és aktivistáiknak is, akik segítettek azok összegyűjtésében.

"A minimális mennyiség tehát már önöknek köszönhetően megvan" - mondta Márki-Zay Péter, aki azt is jelezte, hogy folytatják az aláírásgyűjtéseket. A baloldal miniszerelnök-jelöltje úgy fogalmazott: "49 napunk van arra, hogy felépítsük azt a többséget (...), amely leválthatja Orbán Viktor tolvaj kormányát április 3-án".

Mérki-Zay szombati bejelentése órákkal megelőzte a Fidesz hasonló tartalmú bejelentését. Vasárnapig ugyanakkor 47 fideszes jelölt lett hivatalosan bejelentve, míg 74 ellenzéki aspiráns. 

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23