Magyar Sajtódíjat kapott Dezső András, a HVG újságírója

Magyar Sajtódíjat kapott Dezső András, a HVG újságírója

Átadták a MÚOSZ sajtónapi díjait.

Átadták a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) sajtónapi díjait; Magyar Sajtódíjat kapott Dezső András, a HVG újságírója, Vitéz F. Ibolya, a 24.hu újságírója, valamint a 444.hu szerkesztősége - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. A Magyar Sajtódíjat a MÚOSZ négy éve alapította a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményt nyújtó sajtómunkások és alkotóközösségek elismerésére - írták.

A közlemény szerint Polyák Gábor, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék vezetője, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója beszédében hangsúlyozta: "az újságíró és a közönség közötti bizalom a demokratikus társadalom egyik legfontosabb kötőanyaga, ami biztosítja, hogy a hatalomgyakorlás ne veszítse szem elől a köz érdekeit, a választás pedig valóban megfontolt döntés lehessen".

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke az Ukrajnában zajló háborúról szólva azt mondta, "óriási tisztelettel adózunk a háborúról tudósító újságírók és civilek emberfeletti teljesítményének". "Ehhez képest a határon belül dolgozó újságíróknak könnyebb a dolguk: 'csak' a hatalom információ-visszatartó, esetenként információ-eltérítő gyakorlatával kell szembe szállniuk, 'csak' a hazugságot kell leleplezniük, 'csak'a sajtó szabadságáért, a tájékoztatás jogáért kell megvívni a mindennapi harcot".

Az ünnepségen Aranytoll Életmű-díjat kapott Ballai József újságíró, szerkesztő; Bikácsy Gergely író, film- és irodalomkritikus, esszéíró, filmesztéta, filmtörténész, dramaturg, szerkesztő, színész, egyetemi tanár; Friss Róbert újságíró, szerkesztő; Miskolczi Miklós író, újságíró; Zappe László újságíró, színházi kritikus és Pallai Péter, aki volt a BBC munkatársa, a budapesti iroda vezetője.

A rendezvényen átadták a Vastoll-díjakat, a Földes Anna interjú-díjat, az év gazdasági újságírója, valamint a Soó Rezső- és a Virág F. Éva-díjat.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23