LMP: A kormány lépjen ki a "kémbankból"!

LMP: A kormány lépjen ki a

Az LMP arra szólítja fel a magyar kormányt: lépjen ki az ellenzéki párt által csak kémbanknak nevezett Nemzetközi Beruházási Bankból, és utasítsa azt ki az országból!

"Semmi sem indokolja, hogy fenntartsunk egy gyakorlatilag KGB-s eszközökkel működő, banknak álcázott kémhálózatot" - fogalmazott Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn, a bank budapesti központja előtt tartott, online is követhető sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a kormánynak nyilvánvalóvá kell tennie azt, amit már hírszerzési források megerősítettek, hogy az orosz többségű, budapesti székhelyű beruházási bank kémtevékenységet folytat.

Csehország és Románia már kilépett a pénzintézetből a napokban - mutatott rá. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek is az lenne a kötelessége, hogy garantálja az ország biztonságát, valamint az, hogy ne csak szavakkal támogassa az uniós döntéseket, hanem valódi lépésekkel bizonyítsa az orosz agresszió elítélését.

A politikus az Ukrajnát ért orosz hadműveletekről szólva kijelentette: nem hagyhatjuk, hogy Oroszország elvegye keleti szomszédunk önállóságát. Az LMP a leghatározottabban elítéli az orosz agressziót, amely Európának és Magyarországnak is súlyos károkat okoz - hangsúlyozta, hozzátéve: az oroszok nem segítik, hanem veszélyeztetik hazánk önállóságát.

Beszámolt arról is, hogy kedden demonstráción tiltakoznak a bank budapesti működése ellen.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23