L. Simon rácsodálkozott a magyar egészségügy midennapjaira

L. Simon rácsodálkozott a magyar egészségügy midennapjaira

Már két éve telefonon kell bejelentkezni a háziorvoshoz, most a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is megtapasztalta mindezt a mindennapokban.

„Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?” Ezt a kérdést tette fel egy felháborodott Facebook-posztban L. Simon László, korábbi fideszes képviselő, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója - szúrta ki a 444. “S ha felhívja egy 72 éves szívbeteg asszony a háziorvosát, mert vérnyomás problémákkal küzd, s napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában, hogy ebben az esetben azt mondja neki a háziorvosa: nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit?” - értetlenkedett a politikus.

A lap emlékeztet, hogy ez a protokoll a koronavírus kitörése óta, vagyis több mint két éve. De L. Simon inkább megnevezi a háziorvost a Gárdony csoportba külön is beküldött posztjában. Aztán hozzáteszi: „Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat”. A Facebook-posztja alapján Los Angelesben van, ahol a Universal Stúdió Jurassic Park témaparkjában, illetve a Getty Múzeumban járt, szakmai programon.)

A politikus oldalán elszabadult a pokol a posztja alatt. Sokak szembesítik azzal, hogy pártja és ő maga se tett túl sokat az egészségügyért és ennek a lehetetlen rendszernek is az áldozata most az édesanyja. Sok kommentelő a magánegészségügyet ajánlja a volt politikus figyelmébe, mert ő magas állami fizetéséből megengedhetné magának ezt a luxust, ellentétben a bérből és fizetésből élőkkel, akiknek nincs havi milliós fizetése.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23