Keddig várja az ÁSZ a sajtótermékek hirdetési árjegyzékét

Keddig várja az ÁSZ a sajtótermékek hirdetési árjegyzékét

Csak azokban az újságokban lehet politikai hirdetést feladni, amelyik bejelnti a tarifáit az Állami Számvevőszéknek.

Budapest, 2022. január 17., hétfő (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) január 18-ig, azaz kedden 16 óráig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékét, amelyek politikai hirdetést terveznek közzétenni az április 3-ára kitűzött országgyűlési választást, valamint a szintén az arra a napra kiírt népszavazást megelőző kampányidőszakban - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Az ÁSZ a közleményben felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési választást, illetve a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.

Az ÁSZ ezek alapján január 18-án, kedden 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

Hozzátették: az érintett sajtóorgánumok az április 3-ára kitűzött országgyűlési választáshoz kapcsolódó árjegyzéküket a valasztas@asz.hu címre, a népszavazás tekintetében pedig a nepszavazas@asz.hu címre juttathatják el.

Az Állami Számvevőszék postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig a 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja az árjegyzékeket.

A számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a "Választások" menüpont alatt lesz megtekinthető. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.

Felhívták a figyelmet arra: a szavazás napját követő 15 napon belül, azaz április 19-én 16 óráig a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell az ÁSZ-szal, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi majd.

A korábbi választásokon az volt a fideszes önkormányzati lapok gyakorlata, hogy nem jelentkeztek be a számvevőkhöz, így az ellenzék elesett a fizetett politikai hirdetésektől, miközben az újság külön számot szentelt például a fideszes képviselő sikereinek. 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23