Gulyás Gergely nem tudja, le kell-e mondania Völnernek

Gulyás Gergely nem tudja, le kell-e mondania Völnernek

A kancelláriaminiszter a kormányinfón a Völner-ügyről is beszélt.

A szokásokhoz képest meglehetősen korán már reggel hétkor elkezdődött a kormányinfó, amit Gulyás Gergely sűrű programjaival indokoltak. Sok más mellett a fideszes tárcavezetőt a Völner-ügyről is kérdezték.

Gulyás Gergely közölte: ismeretei szerint nem volt házkutatás az irányítása alá tartozó egységekben, és a kormányban nem volt téma, hogy több minisztériumban házkutatás zajlott. Az ilyen ritka eset, így nincs rá protokoll, hogy mit kell tenni - jegyezte meg. Annak kapcsán kérdezték erről Gulyást, hogy három minisztériumban is zajlott házkutatás a korrupciós üggyel kapcsolatban.

Szerinte Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnak akkor kell lemondania a parlamenti képviselői mandátumáról, ha a vele kapcsolatos gyanúsításban foglaltak igazak; addig pedig Völner Pálnak kell eldöntenie, hogy megy vagy marad.

Tóni, Barbara és Ádám, az vajon Rogán Antalt, Rogán Barbarát és Rogán kabinetfőnökét, Nagy Ádámot jelenti a Völner–Schadl-ügy nyomozati anyagában? – kérdezte a Telex, mire Gulyás annyit mondott, „az ügyészség megkeresését javaslom”. Gulyás szerint egyébként ha valaki személyesen nem vett részt vizsgákon, nem jelenti azt, hogy online sem, ezt mondta arra, miért nem „kormányzati szintű kérdés”, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsgacsalási vonalon belekeveredett a Völner–Schadl-ügybe. Gulyás szerint nem érintett korrupciós gyanúban több minisztérium, így Rogán Antal kabinetfőnöke sem, és „egészen biztos, hogy Rogán Antal semmit sem intézett senkinek, ami törvénytelen”, de arról nincs tudomása, hogy Rogán Antal kivizsgálja-e a kabinetfőnökét érintő gyanúkat.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23