Garázdasággal vádolják a Momentum sajtótájékoztatóján pofozkodó férfit

Garázdasággal vádolják a Momentum sajtótájékoztatóján pofozkodó férfit

Közérdekű munkát kaphat.

Garázdasággal vádolta meg az ügyészség azt a férfit, aki tavaly októberben előbb hangosan szitkozódott, majd több politikust arcon ütött egy budapesti, Széll Kálmán téri sajtótájékoztatón - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint tavaly október 11-én az egyik párt a II. kerületi Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztatót. A 48 éves vádlott többször kiabálással, illetve hangos szidalmazással zavarta meg az eseményt. Amikor a párt egyik elnökségi tagja felszólította, hogy ne zavarja a rendezvényt, a vádlott megpróbálta megütni a politikust, aki karjával elhárította az ütést. Ezután a párt sajtóreferense is rászólt a vádlottra, aki erre arcon ütötte őt - olvasható a közleményben.

Később a vádlott - továbbra is szitkozódva - felrúgott egy mikrofonállványt, majd kis időre elhagyta a helyszínt. Amikor befejeződött a sajtótájékoztató, a vádlott visszament, és a párt elnöki tisztségéről leköszönő politikust arcon ütötte.

A tájékoztatás szerint a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit garázdasággal vádolja. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel közérdekű munkát szabjon ki a vádlottra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tavaly október 12-én azt közölte, hogy előző este II. kerületi lakásán elfogták a 48 éves V. Pétert, előállították, majd garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A mandiner.hu 2021. október 11-én írt arról, hogy a Momentum Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztatója pofozkodással végződött. Ezen az eseményen jelentette be lemondását pártelnöki tisztségéről Fekete-Győr András.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23