Felmondások a Pesti Hírlapnál

Felmondások a Pesti Hírlapnál

Nem tudtak azonosulni azzal a távozók, hogy két, Márki-Zay Pétert lejárató címlappal jelent meg a Pesti Hírlap.

 

Felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője, Pion István – értesült a 24.hu, amit később mindenki megerősített. Pion tavaly októberben lett a 168 Órát is kiadó Michaeli, Schwart & Brit Médiához tartozó ingyenes fővárosi napilap, a Pesti Hírlap főszerkesztője. Korábban szerkesztőként dolgozott a lapnál, és most csak annyit mondott a 24.hu-nak: „Nagyon szép másfél évet töltöttem a Pesti Hírlapnál, de a végéről nem szeretnék beszélni”.

Vele együtt távozik a lap két szerkesztője, Csider István Zoltán és Aradi Péter is. Előbbi a 24.hu-nak megerősítette: a múlt héten megjelent címlapok miatt távoztak. „Szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt” – nyilatkozta Csider, de többet nem kívánt elmondani.

Az ügy előzménye, hogy az elmúlt héten két alkalommal is Márki-Zay Pétertől származó, több évvel ezelőtti egész oldalas idézettel jelent meg a Budapesten ingyenesen terjesztett napilap. Ezt először a 444.hu bírálta élesen; ezt követően ismételten egész A4-es oldalt beterítő, ezúttal az abortusszal kapcsolatos Márki-Zay-véleményt hoztak címlapon, kiragadva a teljes szövegből.

 

A Média1 cikke emlékeztet rá, hogy a Pesti Hírlap kiadójába beszállt nemrég egy grúz-izraeli üzletember, aki nem tagadja, hogy jó kapcsoatok ápol Rogán Antal propagandaminiszterrel. Ez lehet az oka annak, hogy az eddig kifejezetten ellenzéki hangvételű újságot a döntő pillanatbann a Fidesz hadrendjébe állították azért, hogy a Fidesznek kedvesebb aspiránsnak, Dobrev Klárának kampányoljon. Ennek jegyében Dobrevről kifejezetten pozitív hangvéztelű cikkek születte, addig Márki-Zay két kiforgatható mondatát címlapra tette lejáratási szándékkal.

Januárban lezárul a DIGI megvásárlása a 4iG által

232 milliárd forintot fizetnek a cégért.

  • 2021.11.30

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

  • 2021.11.30