Feljelenti a kulturális államtitkárt egy jobbikos képviselő

Feljelenti a kulturális államtitkárt egy jobbikos képviselő

Fekete Péter maga kérkedett azzal, hogy rendszeresen elvisz múzeumi tárgyakat egyik intézményből a másikba. 

Folytatólagosan elkövetett lopás miatt feljelentést tesz Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár ellen Brenner Koloman, az országgyűlés jobbikos alelnöke. A képviselő ezt más ellenzéki politikusokkal közösen tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be. Brenner Koloman azt mondta: "nagy nyilvánosság előtt tett vallomásának" tekinthető, hogy az államtitkár "a nyílt színen vallott arról, hogy alkalmanként a magyar polgárok közgyűjteményéből bizonyos tárgyakat a sajátjaként kezel".

Az ellenzéki politikus szerint az ügy szimbolikusan mutatja meg "a fideszes egypárti túlhatalom végtelen erkölcstelenségét".

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda kultúráért is felelős alpolgármestere a tárgy értékétől függetlenül mélységesen elszomorítónak nevezte, hogy egy államtitkár önhatalmúlag egy másik intézménybe vitte Esterházy Péter író focilabdáját. A szimbólum a fontos, ahogy a fideszes rendszer működteti az országot; a hatalom birtokosai azt gondolják, hogy az emberek és a törvények felett állnak - fogalmazott. Hozzátette, a fennálló rendszer csaknem 12 éve "mérgezi Magyarország levegőjét" kulturális, gazdasági, társadalmi és szellemi értelemben is.

Halmai Róbert, a Momentum kultúrpolitikusa kiemelte: az ellenzéki összefogás pártjai választási győzelmük után azonnal leállítják a múzeumok "szakmailag indokolatlan költöztetését", így a természettudományi múzeum - szerinte a gyűjtemény jelentős hányadát veszélyeztető - Debrecenbe helyezését is.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23