Európai színvonalú béreket ígér a DK

Európai színvonalú béreket ígér a DK

Európai színvonalú béreket, európai munkakörülményeket és tisztességes érdekképviseletet ígér egy kormányváltás esetére a Demokratikus Koalíció (DK).

Varga István, az ellenzék Somogy megye 1-es számú választókörzetében induló jelöltje csütörtöki, online sajtótájékoztatóján az Eurostat felmérésére hivatkozva azt mondta, hogy az egy órára jutó munkabér költségei alapján az uniós tagállamokban a magyar munkaerőnél csak a román és a bolgár olcsóbb.

Ez újabb bizonyítéka a Fidesz katasztrofális bérpolitikájának, mert a kormány az elmúlt 12 évben tudatosan tartotta alacsonyan a munkabéreket, hogy az embereket "kiszolgáltathassa" a külföldi, multinacionális vállalatoknak - fogalmazott a politikus. Varga István különösen drámai adatnak nevezte, hogy a magyar bérek már a V4-országok átlagától is "messze lemaradtak".

A képviselőjelölt azzal összegezett, hogy ha az ellenzék alakíthat kormányt, akkor április 3. után "nem az árak, hanem a bérek fognak nőni".

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23