Ellenzék: csak a kormányváltás lehet kiút a történelmi zsákutcából

Ellenzék: csak a kormányváltás lehet kiút a történelmi zsákutcából

Csak a kormányváltást lehet kiút a történelmi zsákutcából, ezt bizonyította a Fidesz Novák Katalin államfővé választásával. Novák Katalin soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke - közölték az egységbe tömörült ellenzéki pártok az MTI-vel csütörtökön.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett közlemény szerint a papírforma érvényesült az államfőválasztáson azzal, hogy a Fidesz Orbán Viktor miniszterelnök jelöltjét, Novák Katalint választotta meg Áder János köztársasági elnök utódjának.

Az ellenzéki pártok szerint az új államfőre szavazók között nyilvánvalóan ott voltak "a Fidesz köztörvényesei, Völner Pál, Simonka György és Boldog István is, hogy kétszeresen is aláhúzzák: Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké, és soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke".

Utaltak arra, hogy Róna Péter, az egységes ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltje parlamenti beszédében rögzítette, a magyarok a Nyugathoz, az EU-hoz és a NATO-hoz, nem pedig a putyini Oroszországhoz akarnak tartozni.

A közlemény szerint a köztársaságielnök-választás világosan megmutatta, hogy kormányváltás nélkül nincs kiút abból a történelmi zsákutcából, amelybe az Orbán-kormány 12 év Putyin-párti külpolitikája kormányozta Magyarországot.

Április 3-án, az országgyűlési választáson két világ fog szemben állni egymással, az EU-hoz, NATO-hoz tartozást és a békét az Egységben Magyarországért képviseli - hangoztatták.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23