Egységben Magyarországért: Szijjártó Péternek le kell mondania

Egységben Magyarországért: Szijjártó Péternek le kell mondania

Lemondásra szólította fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az ellenzéki pártszövetség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében egy kedden megjelent újságcikk állításai nyomán.

Azt írták: a napvilágra került információk alapján az "oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban", az orosz titkosszolgálat évek óta "gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez".

Az ellenzéki pártszövetség szerint Orbán Viktor tudatosan szolgáltatta ki Magyarországot Oroszországnak nemcsak egy hosszú távú gázszerződéssel, Paks II. gigahitelével, hanem orosz kémek Budapestre telepítésével és "a magyar kormány kibervédelmének szándékos leépítésével", és a miniszterelnök "ezért gátolja most is" az egységes európai fellépést Oroszországgal szemben, Szijjártó Péter pedig ezért kapott kitüntetést "Putyin jobbkezétől, Szergej Lavrovtól".

Közölték: az ellenzéki összefogás pártjai szerint Szijjártó Péternek le kell mondania a külügyminiszteri pozícióról, "nem állhat a Külügyminisztérium élén olyan ember, aki tudatosan kiszolgáltatta az országot orosz érdekeknek", emellett Magyarországról azonnali hatállyal ki kell utasítani az orosz "kémbankot".

Magyarország védelmi képességének megerősítésében és az orosz befolyás visszaszorításában azonban a valódi megoldást a kormányváltás hozhat; április 3-án arról is szavazunk: "Putyin vagy Európa, Kelet vagy Nyugat, háború vagy béke" - írták.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23