DK: senkit nem érhet retorzió a pedagógussztrájk miatt

DK: senkit nem érhet retorzió a pedagógussztrájk miatt

A politikus szerint nem jószántukból sztrájkoltak a tanárok.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint senkit nem érhet retorzió a hétfői pedagógussztrájk miatt - jelentette ki a DK-s Varga István, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Somogy megye 1. választókörzetében csütörtökön. A politikus a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "el a kezekkel a pedagógusoktól. Orbánék nem vegzálhatnak senkit sem, főleg nem ilyen utolsó pártállami módszerekkel, listázással, fenyegetéssel".

Szerinte Orbánnak, Káslernek és az összes felelősnek fel kellene fognia, hogy a pedagógusok nem azért sztrájkolnak, mert nincs jobb dolguk, hanem mert elkeserítő helyzetben vannak "a Fidesz-kormány agymenései" miatt. Varga István azt mondta, a kormány 12 év alatt leépítette az oktatást, megszüntette a párbeszédet a pedagógusokkal, a tananyagot a saját középkori nézeteire szabta.

Alulfizetett, gúzsba kötött, megfélemlített pedagógusokkal, egyen tankönyvből, túlterhelt diákokkal nem lehet európai jövőt építeni - hangoztatta. Azt ígérte, ha az ellenzék áprilisban leváltja a kormányt, akkor lerombolják az Orbánék által az országra erőszakolt rendszert és megreformálják az oktatást.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23