DK: a Fidesz megszorításokra készül a választás után

DK: a Fidesz megszorításokra készül a választás után

A Fidesz megszorításokra készül a választás után - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese.

Bősz Anett szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy tavaly a kormány azzal az indokkal utasította vissza az uniós hitelkeret lehívását, hogy a magyar gazdaság elég erős ahhoz, hogy egyedül kikeveredjen a koronavírus okozta válságból. Akkor szakértők arra figyelmezettek, hogy a visszautasítás valódi oka az, hogy Orbán Viktor régóta harcot vív Brüsszel ellen, valamint Magyarország akkora korrupciós rátával dolgozik, hogy nem is kaphatnánk ezekből az uniós forrásokból - fogalmazott a Liberálisok elnöke.

A kormány teljes hátraarcot vezényelt a kérdésben és levelet írt az Európai Bizottságnak, hogy mégis szeretne hozzájutni ehhez a pénzhez - mondta a Pest megyei 1. választókerületben induló ellenzéki jelölt. Szavai szerint az a gond, hogyha a kormány marad, akkor az ország nem jut hozzá a forráshoz.

Ha az uniós hitelkeret nem ál rendelkezésre, akkor Magyarország igen szorult helyzetbe kerül - jelentette ki. Egyedül az ellenzék győzelme vezethet el oda, hogy Magyarország jól kezelje a koronavírus-válságot, jó viszonyt ápoljon a Nyugattal és az uniós hitelkeretet is le lehessen hívni - tette hozzá Bősz Anett.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23