DK: a Fidesz egy Békés megyei önkormányzat épületében gyűjtött aláírásokat

DK: a Fidesz egy Békés megyei önkormányzat épületében gyűjtött aláírásokat

A Fidesz jogsértő módon a Békés megyei Elek polgármesteri hivatalában gyűjtött választási aláírásokat - állítja a Demokratikus Koalíció (DK).

Leel-Őssy Gábor, a Békés megyei 3. választókörzetben induló ellenzéki jelölt szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy erről a Fidesz helyi képviselőjelöltje osztott meg fotókat egy közösségi oldalon. A politikus hangsúlyozta, hogy a választási törvény alapján az önkormányzat épületében tilos aláírásokat gyűjteni.

Közölte, hogy az ügyben készített beadványukat a helyi választási bizottság azzal az indokkal utasította el, hogy a fotókon nem felismerhetőek a személyek, a Nemzeti Választási Bizottság pedig arra hivatkozással, hogy a helyiség nem beazonosítható.

Leel-Őssy Gábor kiemelte: a helyi választási bizottság még azt állapította meg, hogy "a kifogásolt fotók megállapíthatóan Elek város önkormányzata hivatalos helyiségében, a házasságkötő teremben készültek".

A képviselőjelölt közölte, hogy ezek után a Kúriához fordulnak.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23