Azt kéri egy kis benzinkút, ne náluk tankoljanak, mert nem akarnak bezárni

Azt kéri egy kis benzinkút, ne náluk tankoljanak, mert nem akarnak bezárni

Az árbefagyasztás miatt a szokatlan kérés.

A Tolna megyei Györköny benzinkútjának üzemeltetői egy Facebook-posztban kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, ne náluk tankoljanak – amíg tart az árkorlátozás –, mert a hatósági árak miatt folyamatosan veszteséget termelnek, és nem szeretnének tönkremenni, bezárni. A benzinkút üzemeltetői többször is köszönetet mondtak az autósoknak, hogy nem náluk tankolnak. „Könyörgésünk meghallgatásra talált. Köszönjük mindenkinek, aki nem jön tankolni. Megértő a mi kis közösségünk” – írták.

Országszerte mintegy száz benzinkúton korlátozzák már a kiadható üzemanyag mennyiségét, írtuk ma reggel a Népszava cikke nyomán. Ez annak a következménye, hogy a kormány február 15-től további három hónapra meghosszabbította a benzinárstopot, aminek értelmében a kutak 480 forintos literenkénti árnál nem adhatják drágábban a 95-ös oktánszámú benzint, ahogy a dízelt sem.

A térségi fuvarozók, ha csak tehetik, ma már Magyarországon tankolnak, valamint a szlovák és az osztrák határ túloldalán élők is kannákban hordják innen haza az olcsóbb üzemanyagot. A 480 forintos kiskereskedelmi árkorlát hatására azok a nagy igényű fogyasztók is megjelentek a kutakon, akik eddig közvetlenül a nagykereskedőktől szerezték be az üzemanyagot.

Hogy az árstop csődbe viheti hosszútávon a kisebb kutakat, arról itt írtunk bővebben. A Mol mindenesetre már bejelentkezett, hogy szívesen átveszi az árstop miatt bajba kerülő benzinkutak üzemeltetését.

 (telex)

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23