Az ellenzéki pártok további szavazatszámlálók jelentkezését várják

Az ellenzéki pártok további szavazatszámlálók jelentkezését várják

Minden szavazókörben legyen ellenzéki szavazatszámláló, szorgalmazzák az összefogás pártjai.

Az ellenzéki pártok továbbra is arra kérik szimpatizánsaikat, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak az országgyűlési képviselők április 3-i választására. Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke hétfőn a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, jelenleg is tart az ellenzéki szavazóköri delegáltak toborzása a 20K22 platform segítségével.

Közölte, már több mint 18 ezren regisztráltak szavazatszámlálónak, de ez nem elegendő, a cél ugyanis az, hogy minden magyarországi szavazókörben két ellenzéki szavazatszámláló dolgozzon. Szerinte csak így lehet biztosítani teljes körűen a választások tisztaságát, ezért azt kérte az ellenzéki szimpatizánsoktól, jelentkezzenek a 20k.hu oldalon.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt felidézte, hogy a napokban került nyilvánosságra az Unhack Democracy civil szervezet jelentése a 2018-as választásokról, miszerint komoly az esélye annak, hogy a Fidesz a kétharmadot választási csalásnak köszönhette négy évvel ezelőtt. Ez azért történhetett, mert nem volt minden szavazókörben ellenzéki delegált - tette hozzá.

Kijelentette: 2022-ben nem fogják hagyni, hogy a Fidesz megmásítsa a magyar emberek döntését, ezért az ellenzék a 20K civil szervezettel együtt gondoskodni fog arról, hogy minden választókörben legyen ellenzéki szavazatszámláló.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt emlékeztetett arra, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) a napokban komoly aggodalmát fejezte ki a 2022-es magyarországi választások miatt.

Hozzátette: az EBESZ úgy döntött, hogy "egészen példátlan módon" április 3-ra több mint kétszáz választási megfigyelőt küld Magyarországra, hogy ellenőrizze a választás tisztaságát. Kitért az igazságügyi miniszter EBESZ-megfigyelőkkel kapcsolatos nyilatkozatára, amit úgy kommentált: "Varga Judit egy picit fordítva ül a lovon. Az EBESZ nem azért jön ide, hogy beavatkozzon a magyarországi választásokba, hanem azért, hogy megakadályozza, hogy Varga Judit beavatkozzon a magyarországi választásokba".

A Párbeszéd politikusa jelezte, a választások tisztaságért elsősorban a magyar állampolgárok felelősek, ezért az ellenzéki pártok gondoskodni fognak arról, hogy minden egyes szavazókörben legyen szavazatszámlálójuk. Az áprilisi választáson és népszavazáson több mint 10 ezer szavazatszámláló bizottság működik majd.

(mti)

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23