Áll a bál Rogán kabinetfőnökének kamu vizsgái miatt

Áll a bál Rogán kabinetfőnökének kamu vizsgái miatt

A Pécsi Tudományegyetem felfüggesztette annak a tanársegédnek a vizsgáztatási jogát, aki úgy engedte át egy vizsgán a propagandaminiszter kabinetfőnökét, hogy Nagy Ádám meg se jelent azon. Már két egyetemen indult vizsgálat az ügyben.

Hétfőn írta meg a 444, hogy mások mellett Rogán Antal kabinetfőnöke és Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár rokona is vitatható módon tett le jogi vizsgákat. Az ügyre a 444 a Völner-ügy nyomozatai anyagaiban talált rá, amikből kiderüllt, hogy Schadl György Bírósági Végrehajtói kar elnöke volt a trükkös vizsgák kijáró embere.

Felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, a Pécsi Tudományegyetem tanársegédjének, aki belekeveredett a végrehajtóbotrányba. Rajtuk kívül már a Szegedi Tudományegyetem is belső vizsgálatokba kezdett.

Fábián Adrián, a Pécsi Tudományegyetem jogi karának dékánja a Népszava megkeresésére közölte: a tanársegéd nem tagadta, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke, Schadl György kérésére közreműködött abban, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet az egyetemen. Állítása szerint anyagi haszna nem származott a segítségnyújtásból, mindössze „baráti szívességet” tett, de már nagyon megbánta.

A Szegedi Tudományegyetem is belső vizsgálatot indult az ügy miatt – tudta meg a 24.hu. A nyomozás jelenlegi állása szerint az egyetemen Szabó Imre egyetemi tanár lehet érintett az ügyben. Az egyetem egyelőre még tagadta, hogy az oktatójuk érintettek lennének az ügyben, de azt elismerték, hogy vizsgálatot indítottak: A Szegedi Tudományegyetemnek a Völner-ügyben felmerült esetleges érintettségéről nincs tudomásunk. Az ügyben intézményünk belső vizsgálatot kezdeményezett – írták.

 

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23