A Mol-vezér szerint a benzinár-stopot középtávon ki kell vezetni!

A Mol-vezér szerint a benzinár-stopot középtávon ki kell vezetni!

Hernádi Zsolt szerint akár áruhiányt is eredményezhet a jelenlegi árszabályozás.

“Közép-Európa ma nincs abban a helyzetben, hogy egyik napról a másikra leváljon az orosz kőolajról”– közölte a Mol közgyűlésén a társaság elnök-vezérigazgatója. Az mfor.hu szerint Hernádi Zsolt világossá tette, a leváláshoz legalább 2 évre, többszáz millió dollárra lenne szükség.

A cég finomítóit alapvetően az orosz kőolaj feldolgozására tervezték. Ha holnaptól nem érkezne orosz kőolaj a Barátság­-vezetéken, akkor 2-4 év és 500-700 millió dollár kellene, hogty tudják biztosítani a régió ellátási szintjét.

  Mol elnök-vezérigazgatója kitért a július 1-jéig meghosszabbított üzemanyagár-stopra is (mely keretében a lakosságnak a benzinért és a gázolajért sem kell többet fizetnie 480 forintnál, noha enélkül a benzin literje ma 591, a gázolajé 674 forintba kerülne. Hernádi szerint sokáig nem lehet fenntartani a benzinár-stopot, mert elfogynak az erőforrások.

Ezért szerinte középtávon ki kell vezetni ezeket az átmeneti intézkedéseket, vissza kell térni a piaci normákhoz. Ha ez nem történik, akkor áruhiány léphet fel, esetleg társadalmi feszültségek keletkezhetnek.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23