A kormány az önkormányzatokkal akarja megfizettetni hibás lépéseinek az árát

A kormány az önkormányzatokkal akarja megfizettetni hibás lépéseinek az árát

A Párbeszéd úgy látja, hogy a kormány az önkormányzatokkal akarja megfizettetni "az üzemanyagválság során tett hibás lépéseinek" az árát.

Szabó Zsolt, az ellenzéki párt önkormányzatokért felelős elnökségi tagja szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, a helyhatóságok azon dolgoznak, hogy elérhető árú és magas színvonalú közösségi közlekedést nyújtsanak, de minden tankolás után ki kell fizetniük "Európa rekordmagas áfáját" és a "legmagasabb üzemanyagárat is".

A politikus, Dunaújváros alpolgármestere magyarázatként emlékeztetett arra, hogy az árbefagyasztás nem vonatkozik az önkormányzatokra, ezért nekik teljes árat kell fizetniük az üzemanyagokért.

Így ismét a települések lakói fizetik meg a kormány hibás politikájának az árát, hiszen az önkormányzati forrásokat nem a szolgáltatások színvonalának emelésére fordítják, hanem arra, hogy ki tudják fizetni a megemelkedett árakat - mondta.

Szabó Zsolt felszólította a kabinetet, hogy az átgondolatlan, átmeneti megoldások, a kapkodó, rossz döntések helyett kezdjen "valódi válságkezelésbe".

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23