A honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők

A honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők

Tisztáznák tényleg ismét beakarja-e a vezetni a kormány a hadkötelezettséget. 

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának azonnali összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők a szakminiszter hétvégén tett kijelentései után - közölte hétfői online sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes (DK), a testület alelnöke.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese arról beszélt: a hétvégén "szintet lépett a kormány pávatánca az orosz-ukrán háború ügyében", amikor Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy lakossági fórumon "meglehetősen furcsa, ellentmondásos és a miniszterelnököt meghazudtoló" kijelentéseket tett.

Míg a háború első két hetében" a miniszterelnöktől folyamatosan azt hallgattuk", hogy a Magyar Honvédség a NATO segítsége nélkül is képes biztosítani a magyar emberek biztonságát, Benkő Tibor ennek a homlokegyenest ellenkezőjét állította - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Megdöbbentőnek, felháborítónak és megengedhetetlennek nevezte, hogy a kormányfő és a szakminiszter egymásnak ellentmondó kijelentésekkel rombolja az emberek biztonságérzetét.

Vadai Ágnes szerint emellett azt is tisztázni kell a bizottsági ülésen, hogy valóban vissza akarja-e vezetni a kormány a sorkatonai szolgálatot, aminek megszüntetését 2004-ben a Fidesz először nem támogatta. Bár Orbán Viktor a szavak szintjén stratégiai nyugalomról beszél, valójában "teljes fejetlenség uralkodik a kormányban" az orosz-ukrán háborút illetően. Ez pedig azt erősíti meg, hogy Magyarország biztonságát csak és kizárólag a stabil és erős EU- és NATO-tagság garantálja, bármennyire is zavarja ez a "még mindig Putyin kegyeit kereső" magyar miniszterelnököt és kormányát - tette hozzá.

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23