A Fidesz törvényellenesen használná ipari célokra a tatabányaiak ivóvízét

A Fidesz törvényellenesen használná ipari célokra a tatabányaiak ivóvízét

Az ellenzék szerint a Fidesz a jogszabályokat kijátszva használná fel a tatabányaiak ivóvízét a komáromi ipari park működtetéséhez - mondták a DK és az LMP politikusai vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Konczer Erik, a DK politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókörzetében hangsúlyozta, a kormányoldal Komárom város megnövekedett ivóvízigényére hivatkozva kívánja megcsapolni a tatai karsztvizeket, holott a valóságban a vízre a komáromi ipari parknak van szüksége és nem az ott élőknek.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, tarthatatlan, hogy a Fidesznek mindig csak akkor jut eszébe a természet, amikor pénzszerzési lehetőséget lát. Ez így volt a Balatonnál, a Fertő-tavi cölöpházaknál és Tatán is, az Öreg-tó mellé építeni tervezett "gigahotellal" is - mondta Konczer Erik.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje arra kérte a választókat, hogy támogassák az ellenzék jelöltjeit, amennyiben elkötelezettek az ivóvízforrások védelme iránt.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23