A börtönben ülő fővégrehajtó elintézte Rogán kabinetfőnökének jogi vizsgáit

A börtönben ülő fővégrehajtó elintézte Rogán kabinetfőnökének jogi vizsgáit

Nagy Ádám ott se volt a vizsgákon, de a lehallgatott beszélgetések szerint így is jól szerepelt azokon.

Cikksorozatba kezdett hétfőn a 444 a Völner-ügy nyomozati anyagaiból. Az első részben arról írnak, hogy a vesztegetés miatt börtönben ülő Schandl györgy a Végrehajtói kamnara elnöke jogfi vizsgálkat is intézett a hozzá fordulókhoz, így biztosan segített nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének, illetve Völner Pál egyik rokonának is.

A lap lehallgatott telefonbeszélgetéseket leiratát idézi, például egy 2021. június 10-it, amikor Völner Pál hívta őt, majd a beszélgetés végén egy rokonára céloz, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen joghallgató. Schadl megígérte, hogy felhívja az illetőt, akit ismer az egyetemen. Rögtön Völner után fel is hívta azzal, hogy arra a bizonyos, másnap vizsgázó hallgatóra külön figyeljen oda. Hasonlót egy korábbi beszélgetés alapján már tett a Völner-rokonért, akkor a büntetőjog vizsgája kapcsán szólt oda az egyetemre.

Schadl hasonlóan járt el Rogán Antal kabinetfőnökének a vizsgái kapcsán is. Az eset a nyomozás adatai szerint itt még súlyosabb, ugyanis a nyomozók azt mondják, a kabinetfőnök online vizsgáját Schadl és egy egyetemi tanársegéd segítségével valaki más tette le. Azonban a több mint 1700 oldalas dokumentumban egyetlen olyan hangfelvétel leirata sem szerepel, amelyben bárki megkérné Schadlt, hogy járjon közbe a kabinetfőnök sikeres vizsgája érdekében. Ennek ellenére a felvételek azt igazolják, hogy a végrehajtói kamara elnöke nagyon is képben volt az illető vizsgái és tanulmányai kapcsán.

 

A további leiratokból kiderül, hogy Schadl több végrehajtónak is intézett vizsgát, olyanoknak is, akik nem is akartak jogászok lenni, például egy lányét, akit „az apja kényszerített” jogi pályára.

Mint ismert Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium lemondott államtitkárának azért függesztette fel a parlament a mentelmi jogát, mert a gyanú szerint összesen 83 millió forint kenőpénzt kapott a végrehajtói kamara elnökétől, hogy az elnök favorítjait nevezze ki végrehajtónak. Az ilyen döntések ugyanis Völnerhez tartoztak, aki még az eskűtétele napján is átvett 5 millió forintnyi korrupciós pénzt egy parkoló autó mellett állva.

 A 444 cikkének megjelenése után a Pécsi Tudományegyetem közölte, hogy vizsgálatot indít az ügyben, mivel hivatás etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. A belső vizsgálat lezárását követően tájékoztatják a közvéleményt.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23