400 forint is volt egy euró

400 forint is volt egy euró

Történelmi mélypontra zuhant a forint, aminek legfőbb oka a szomszédban zajló Orosz-ukrán háború, de a régiós devizákhoz képest is alulteljesít a magyar fizetőeszköz.

A forint árfolyama elérte a 400-as szintet az euróval szemben – írja a Portfolio.

Hétfőn reggel még 388 körül volt a forint, délelőtt már 393 felett járt, nem sokkal tíz után érte el a 400 forintos árfolyamot az euró.

A Portfolió legfrissebb híre szerint kerek szinteknél általában megtorpan az árfolyam, ezt látjuk a forint árfolyamában is. Jelenleg 397,4-es szinten áll az EURHUF, ami napon belül továbbra is jelentős, 2,8%-os gyengülést jelent. A dollárral szemben ennél is nagyobb, 3,3%-os a gyengülés, a jegyzés 365,9. A régiós devizákat is ütik, de messze nem olyan mértékben, mint a forintot: a zlotyi és a korona is 1% körül gyengült ma. A rossz hangulat az orosz-ukrán háború miatt van, így érdemi enyhülést is csak a háborúval kapcsolatos kilátások javulása hozhat.

 

Különadókat vet ki a kormány, amit a DK szerint végül a magyar családok állnak

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, aminek forrásait különadók formájában szedik majd be. A DK szerint végső soron a magyar ember fizethetik meg ennek is az árát.

  • 2022.05.26

Távol-keletről hozna vendégmunkásokat a kormány

A munkarerőhiányt gazdasági bevándorlókkal kezelné a kormány, pedig 2015. óta permanens kampányt folytatnak ellenük.

  • 2022.05.23

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23