Szombathelyen nem emelkedik a városvezetés fizetése

Szombathelyen nem emelkedik a városvezetés fizetése

Bár törvényt hozott róla a parlament, Szombathely polgármestere nem kér az emelésbő, így a következő közgyűlésre előterjesztés sem készült.

A polgármesterek és alpolgármesterek 30 százalékos fizetésemeléséről még decemberben döntött a parlament. A nyugat.hu friss cikkében emékeztet rá: a törvénymódosítás azt is tartalmazza, hogy az emeléshez az állam nem ad forrásokat, így az emelés összegét az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia. A módosítás következtében Nemény András illetménye havi bruttó 1 millió 300 ezer forintra nőne a jelenlegi havi bruttó 997 ezer 200 forintról.

Szombathely polgármestere azonnal kijelentette, ő nem kéri az emelést, a decemberi közgyűlés elején arra kérte a képviselőket , hogy ne szavazzák meg a fizetésemelését, és kijelentette, ha ennek ellenére a törvény hatályánál fogva kikényszerítik az emelést, akkor annak összegét jótékony célra fordítja.

A nyugat.hu cikke szerint a jövő heti közgyűlésre készült előterjesztésből kiderül, a polgármester azt sem akarja, hogy a képviselők szavazzanak a béremeléséről. Az anyagban szerepel egy tájékoztató a törvénymódosításról, viszont nincs benne határozati javaslat az emelésről, amiről szavazni lehetne.

 

További részletek a nyugat.hu-n!

 

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2022.01.27

Meghalt Csollány Szilveszter

A sportoló 51 évet élt és a kornavírus szövődményébe halt bele.

  • 2022.01.25

Zágráb Nándor kapta a legtöbb szavazatot

Véget ért az ellenzéki előválasztás első fordulója. 

  • 2021.10.01