Hétvégén tartják a Herényi Virágutat Szombathelyen

Hétvégén tartják a Herényi Virágutat Szombathelyen

Szombaton és vasárnap ismét megrendezik Szombathelyen a Herényi Virágutat, amelyen harminc helyi virág- és dísznövénykertészet állítja ki színpompás növényeit több mint egy kilométer hosszan - közölték az MTI-vel a szervezők.

A virágút, amelyre a szervezők több ezer érdeklődőt várnak, napjainkra a vasi megyeszékhely egyik legkedveltebb tavaszi nagyrendezvényévé vált.

A virágút mentén több helyen felállított színpadokon szombaton déltől kulturális, szórakoztató és gyerekprogramok követik egymást. Helyi amatőr zenekarok, népzenei és néptánc-együttesek lépnek fel, utcazenészek szórakoztatják a közönséget, több helyszínen is kézműves foglalkozások, bábelőadásokkal várják a gyermekes családokat és virágvonat is közlekedik.

Szombaton délután láthatja a közönség a Corda Quattro Ukulele Ban koncertjét, bemutatót tart a Szombathelyi Kötélugrók Klub, koncertet ad a Capito Gitárklub és fellép a Vasvári Ifjúsági Fúvószenekar is. Vasárnap színpadra lépnek például a jákfai komédiások, a Vasi Népdalstúdió, a napot a Sipőcz Band és Danics Dóra koncertje zárja.

Az érdeklődők egy része tavaszköszöntő családi programként sétál végig a virágúton, de sokan itt szerzik be a családi házak és lakások erkélyeit díszítő cserepes növényeket, valamint a zöldség- és virágpalántákat is.

A vásározókat a virágözön mellett kézműves kirakodóvásárral, vásári ínyencségekkel és a szomszédos borvidékek boraival is várják.

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2022.01.27

Meghalt Csollány Szilveszter

A sportoló 51 évet élt és a kornavírus szövődményébe halt bele.

  • 2022.01.25

Zágráb Nándor kapta a legtöbb szavazatot

Véget ért az ellenzéki előválasztás első fordulója. 

  • 2021.10.01