Már járható az új felüljáró

Már járható az új felüljáró

Hamarabb elkészült a kivitelező a ceglédi Jászberényi úti felüljáró útfelújítási munkálataival, kedden este birtokba is vehették az autósok.

“Jóval a megadott határidő előtt, 10 nappal előbb elkészült a kivitelező ezzel a beruházással, ezért köszönet illeti meg” - mondta a felőljáróval kapcsolatban Csáky András polgármester, aki saját városa oldalának, a cegled.hu-nak nyilatzkozott. Megköszönte munkatársainak, hogy végig kísérték és támogatták a beruházást és minden segítséget megadtak.

“Nem utolsósorban a lakosságnak köszönöm a türelmét, mert tudjuk jól, hogy ez nem kis fennakadást okozott a forgalomban, de érdemes volt szerintem várni, hiszen át tudjuk most adni a forgalomnak. - mondta

 

  • 2022.08.17

Megint pusztulnak a halak a kiszáradás szélén lévő Velencei-tóban

A tartós meleg és a rendkívüli mértékű vízhiányos állapot hatására július utolsó hetétől egy jelenleg még mérsékelt volumenű, de elhúzódó jellegű, egyre inkább fajspecifikus halpusztulás alakult ki a Velencei-tavon - tájékoztatta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) szerdán az MTI-t.

  • 2022.08.16

Megfutamodott a kormány a népharagtól: mégse lehet tarvágás védett erdőkben

Ne felejtsük el, hogy a kormány magától kivágta volna a védett erdőket: véssük az eszünkbe, hogy a természeti értékeinket nem a Fidesz védi meg, hanem a Fidesztől kell megvédeni a következő években is! - áll a múlt héten a felháborító rendelet ellen tüntetést szervező LMP közleményében.

  • 2022.08.16

Tegyetek meg mindent az erdeitek védelmében - üzeni a magyaroknak a világhírű tudós

Dr. Jane Goodall videóüzenetben fejezte ki aggodalmát a hazánkban hatályba lépő eszement fairtó rendelettel kapcsolatban, mely szélesre tárta a kaput a védett területeken zajló fakitermelés előtt.

  • 2022.08.16

Kiszáradás fenyegeti az országot a következő évtizedekben egy kutatás szerint

Kiszáradás fenyegeti Magyarországot a következő évtizedekben, ha nem sikerül megállítani a klímaváltozást - közölték az ELTE kutatói az MTI-vel kedden.