Vádat emeltek egy fegyőrökre támadó fogvatartott ellen Kecskeméten

Vádat emeltek egy fegyőrökre támadó fogvatartott ellen Kecskeméten

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a kecskeméti börtönben egy fegyőrt többször arcon ütött, egy másikat pedig megfenyegetett és leköpött - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a férfit hivatalos személy elleni erőszakkal, becsületsértéssel és könnyű testi sértéssel vádolják.

A vádlott 2019-ben letartóztatásban volt egy emberölés miatt folyó bűnügyben a kecskeméti börtönben. Abban az évben, augusztus 12-én a ruháját átvizsgáló fegyőrt életveszélyesen megfenyegette és arcon köpte.

Fél évvel később, 2020. február 15-én a körletfelügyelő többször felszólította a férfit, hogy a hagyja el a zárkát, mire a vádlott felé rohant és arcon ütötte, ezért megbilincselték. A férfi ezután elkezdte a fejét a falhoz ütni. A fegyőr felszólította, hogy hagyja abba, a vádlott erre hirtelen hátracsapta a fejét, amellyel megütötte a sértett arcát. A fegyőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - olvasható a közleményben.

 

Hat év börtönre ítélték a csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a tavalyi, csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

  • 2022.05.26

8 évet kapott a 300 céget becsapó csaló

Az Esztergomi Járásbíróság első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt egy nőt, aki férfitestvérével együttműködve ügyvédnek, illetve közjegyzőnek adta ki magát, és országszerte 310 vállalkozást károsított meg.

  • 2022.05.23

Kiss Norbert újra nyert a kamionos versenyen

Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó misanói versenyhétvégéjének vasárnap kora délután rendezett harmadik futamát az Eb-címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing Team versenyzője, aki így az élen áll az összetettben a sorozat második, Hungaroringen sorra kerülő fordulója előtt.

  • 2022.05.23