OKF: hétfőn is folytatódik a viharkárok felszámolása

OKF: hétfőn is folytatódik a viharkárok felszámolása

Kukoricasilók dőltek össze, megbomlott egy sportcsarnok teteje, és egy tűzfal is leomlott a vasárnapi szélviharban. A tűzoltók hétfőn folytatják a vihar okozta károk felszámolását, mert sok esetet csak hétfőn észleltek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a két nap alatt eddig csaknem kétezerszer avatkoztak be a tűzoltók a vasárnapi vihar miatt, ebből vasárnap 1654 alkalommal. Hétfő délelőtt 454 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, kora délutánig ebből 278 kárt számoltak fel a tűzoltók, akiket továbbra is kidőlt fákkal, letört faágakkal és épületkárokkal, sérült tetőkkel kapcsolatban hívnak.

Tótkomlóson összedőlt egy malom területén két húszméteres alumínium kukoricasiló, kettő másik megsérült a nagy szélben. Mivel a szomszéd telken lévő lakóházat veszélyeztetik, az ott élő ember rokonokhoz került.

Budapesten a XIII. kerületben és a IX. kerületben is iskola tetejéről kellett meglazult cserepeket, lemezeket eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Budaörsön egy lapostetős ház tetejére dőlt a szomszédban épülő ház tűzfala, a födém beszakadt, a ház lakhatatlanná vált. Az ott élő két embert rokonok fogadták be.

Szigetszentmiklóson a sportcsarnok tetejét bontotta meg negyven négyzetméteren a szél, a tűzoltók a veszélyesen lógó tetőelemeket eltávolították. A károk felszámolását folyamatosan végzik nemcsak a hivatásos tűzoltók, hanem az önkéntesek is. Hétfőn a legtöbb tűzoltói beavatkozásra Bács-Kiskun és Pest megyében, illetve Budapesten van szükség - tudatták.

Hat év börtönre ítélték a csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a tavalyi, csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

  • 2022.05.26

8 évet kapott a 300 céget becsapó csaló

Az Esztergomi Járásbíróság első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt egy nőt, aki férfitestvérével együttműködve ügyvédnek, illetve közjegyzőnek adta ki magát, és országszerte 310 vállalkozást károsított meg.

  • 2022.05.23

Kiss Norbert újra nyert a kamionos versenyen

Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó misanói versenyhétvégéjének vasárnap kora délután rendezett harmadik futamát az Eb-címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing Team versenyzője, aki így az élen áll az összetettben a sorozat második, Hungaroringen sorra kerülő fordulója előtt.

  • 2022.05.23