Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Magasabb nyugdíjat kapnának a gyereket vállalók?

Nem nyerte el a lakosság tetszését a gyerekszámtól függővé tett nyugdíj javaslata.

Drasztikusan alakítaná át sokak életszínvonalát, a jövedelmi viszonyokat az az elmúlt pár hétben előtérbe került javaslat, amely a gyerekszámtól tenné függővé a nyugdíjat. Ennek lényege, hogy a nyugdíjban díjaznák azt, akinek van, pláne, ha több gyereke van, az ő járandóságuk még magasabb is lenne. A gyerekteleneknek nem csökkentenék a nyugdíját, hanem megemelnék a rájuk vonatkozó korhatárt azért, hogy nagyjából annyi legyen a kezdő nyugdíjuk, mint azé, aki gyereket nevelt. Így voltaképpen tovább kell dolgozniuk a gyereket nem vállalóknak.

Az egyelőre csak szakmai körökben megfuttatott javaslat nagyon nem nyerte el a lakosság tetszését – ezt mutatják a napi.hu és a Pulzus Kutató felmérésének eredményei.

Csupán a magyarok kisebb része (29 százaléka) ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy változzon a nyugdíjrendszer és a jövőben magasabb nyugdíjra legyen jogosult az a szülő, amely több gyereket vállal, míg a gyermektelenekre vonatkozó nyugdíjkorhatárt pedig emeljék meg. (12 százalék amiatt támogatja az ötletet, hogy ha nem lépik meg ezt az átalakítást, akkor idővel bedől az egész nyugdíjrendszer, 17 százaléknyi válaszadó elfogadja azt az indokot, hogy mivel a gyereknevelés valóban nagyon sokba kerül, ezzel érdemben képes segíteni a társadalom.)

24.hu

Nyitófotó: shutterstock

Elfogtak egy huszonegyszeresen kőrözött férfit

Londonban kapták el a bújkáló szökevényt.

  • 2021.09.23

Meteorológiai szolgálat: fagyott az éjjel

A Pest megyei Kakucson mérték a hideget.

  • 2021.09.21

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy pécsi férfi

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy pécsi férfi, akit még szombaton fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói Pécs belvárosában - közölte a szervezet a rendőrség honlapján kedden.

  • 2021.09.21