Focikapu hálójába akadt egy dámszarvas Nyergesújfalun

Focikapu hálójába akadt egy dámszarvas Nyergesújfalun

Tűzoltók szabadították ki az állatot, aki ezután visszament az erdőbe.

Nem mindennapi feladat jutott a nyergesújfalui tűzoltóknak augusztus 20-án délelőtt. Egy bajba jutott dámszarvas bikához siettek a helyi focipályára. Egy szabadnapos tűzoltó jelentette be a kollégáinak, hogy a focipálya kapujának hálójába akadt egy szarvas és önerőből nem tud kiszabadulni. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók siettek a segítségére.

A nagyvad először megugrott, majd kis idő elteltével a tűzoltók hozzá tudtak férni az állathoz. Egy pokróccal letakarták a fejét, majd kézi erővel és késsel kifejtették a hálóból az agancsát. Ezután a pálya egy nem elkerített szakaszára vitték, ahol feltételezték, hogy vissza tud menni természetes életterébe. A vad két kisebb kör megtétele után eltűnt az erdő irányába.

Fotó: Aubéli Péter János tűzoltó főtörzsőrmester

13 őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás

Milliárdos költségvetési csalás a gyanú.

  • 2021.12.02

Madárinfluenza miatt felszámoltak egy tenyészpulyka állományt Békés megyében

Madárinfluenza vírusát mutatták ki egy csaknem 5 ezer egyedet számláló tenyészpulyka-állományban a Békés megyei Kondoroson. A betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében azonnal megkezdték a telep felszámolását - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

 

  • 2021.12.02

Szurkálás a Covid-osztályon: hamarosan vádat emelnek

Kóros elmeállapotú a gyanúsított, akinek már elrendelték a kényszergyógykezelését.

  • 2021.12.02