Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy kalauzt bántalmazó férfit

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy kalauzt bántalmazó férfit

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy férfit, aki bántalmazta az őt pótdíjfizetésre felszólító kalauzt 2018 áprilisában.

A bíróság csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi jegy nélkül utazott a vonaton, ezért a jegyvizsgáló pótdíjfizetésre szólította fel. A férfi meglökte a kalauzt, és miután mindketten leszálltak a következő állomáson, kiabálni kezdett vele, többször megütötte, valamint megrúgta.

A kalauz - aki leszállás előtt telefonon értesítette a rendőröket - nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt tavaly szeptemberben első fokon két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a döntés ellen azonban az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék felülvizsgálata alapján az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott, a cselekmény jogi minősítése megfelel a jogszabályoknak, a kiszabott büntetés időtartama pedig elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez.

A másodfokú bíróság egyetértett a próbaidővel is, mivel a vádlott az elkövetéskor büntetlen előéletű volt, a bűncselekmény négy éve történt, továbbá a vádlott kártérítést ajánlott fel a sértettnek - olvasható a közleményben.

 

Hat év börtönre ítélték a csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a tavalyi, csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

  • 2022.05.26

8 évet kapott a 300 céget becsapó csaló

Az Esztergomi Járásbíróság első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt egy nőt, aki férfitestvérével együttműködve ügyvédnek, illetve közjegyzőnek adta ki magát, és országszerte 310 vállalkozást károsított meg.

  • 2022.05.23

Kiss Norbert újra nyert a kamionos versenyen

Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó misanói versenyhétvégéjének vasárnap kora délután rendezett harmadik futamát az Eb-címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing Team versenyzője, aki így az élen áll az összetettben a sorozat második, Hungaroringen sorra kerülő fordulója előtt.

  • 2022.05.23